Van Veen verricht diverse aanpassingen in de meterkast:

  • Extra groepen plaatsen
  • Renoveren en uitbreiden oude installatie
  • Aardleiding of aardlekschakelaar monteren
  • Schakelklok plaatsen voor het aansturen van apparatuur
  • Installatie van 1-fase geschikt maken voor 3-fasen met een verzwaring

Extra groepen

De meeste meterkasten zijn minimaal uitgevoerd, terwijl er steeds meer 
elektrische apparaten bijkomen. Deze apparaten vragen om een grotere capaciteit van de meterkast. Neem bijvoorbeeld een elektrische kookplaat, vaatwasser, wasdroger, combimagnetron etc. Het levert regelmatig problemen op. Groepen raken overbelast of er staan teveel apparaten op één groep. Hierdoor kunt u de verschillende apparaten niet tegelijk gebruiken. Vaak is er een aparte groep nodig, wij plaatsen deze vakkundig voor u.

Renoveren en uitbreiden

Het kan zijn dat uw meterkast verouderd is. Zeker bij oudere woningen is de veiligheid vaak achter geraakt op de hedendaagse mogelijkheden en wetgeving. Wij renoveren of breiden uw meterkast uit. Daarnaast verrichten wij ook inspecties.

Verzwaring

Wanneer u extra groepen laat maken in de meterkast, heeft u
vaak ook een verzwaring nodig. De 1-fase aansluiting dient dan verzwaard te worden naar een 3-fasen aansluiting. Hiermee wordt de belasting beter verdeeld. De bestaande meter dient dan ook uitgewisseld te worden. Het energiebedrijf moet dan ingeschakeld worden, wij verzorgen deze aanvraag voor u indien gewenst.

Kosten 

De kosten zijn afhankelijk van uw specifieke wensen. Deze worden berekend op basis van voorrijkosten, arbeidsloon en materiaalkosten. Eventueel komt een medewerker bij u langs om de situatie te bekijken. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem contact op