Van Veen Elektro is gespecialiseerd in het aanleggen of aanpassen van electrotechnische installatie's in bestaande- of nieuwbouwwoningen en in de utiliteitsbouw. Het aanleggen of aanpassen van dergelijke installaties is maatwerk. Wij zorgen ervoor dat uw elektrotechnische installatie doeltreffend en veilig is! Neem contact met ons op voor een deskundig advies.

Groepenkast HELP

In de groepenkast bevindt zich een of meerdere aardlekschakelaar(s). Het advies is om deze eenmaal in de maand te testen. Eerst schakelt u al de gegevens verwerkende apparaten (computers etc.) uit, daarna drukt u op de testknop welke zich op de aardlekschakelaar bevindt en is voorzien van de letter T. Als de spanning gelijk door de aardlekschakelaar uitgeschakeld wordt, als u de testknop indrukt, werkt de aardlekschakelaar goed. Daarna kunt u de aardlekschakelaar weer inschakelen door de hendel omhoog te drukken of de draaiknop op 1 te draaien. Uw installatie is nu weer gebruiksklaar.

Het is raadzaam om de aardlekschakelaars eens in de zoveel tijd door te laten meten door Van Veen Elektro om te kijken of de aardlekschakelaars ook bij de juiste waarde uitschakelen.

Groepenverklaring

Download (pdf) de groepenverklaring om een goed overzicht van uw groepenkast te hebben.

Storing in uw elektrische installatie

Als er in uw elektrische installatie een storing optreedt, kunt het best alle verbruikers uitschakelen en alle stekkers uit de wandcontactdoos verwijderen die op de groep of aardlekschakelaar zijn aangesloten. Als dit gebeurt is vervangt u de zekering en schakelt de aardlekschakelaar weer in. Als de zekering en aardlekschakelaar inblijven steekt u de stekkers één voor één terug in de wandcontactdoos. Als bij het insteken van een stekker de zekering of aardlekschakelaar er uitgaat is dit waarschijnlijk de verbruiker welke de storing veroorzaakt. Herhaal het voorgaande nogmaals zonder deze verbruiker aan te sluiten op de installatie. Sluit deze verbruiker ook niet meer op de elektrische installatie aan.

Wij adviseren u om niet zelf aan de electrische installatie te werken. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft of een deskundig advies wenst.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem contact op